Shutterstock

Inside Varkens

Varkensmarkt voelt nog onzeker aan

10 April 2020 - Wouter Baan

De ondertoon op de varkensmarkt is onzeker, vooral als gevolg van stroeve vleesverkopen. Hoe reageert de DCA Beursprijs hierop?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het was, al met al, een onrustige week op de varkensmarkt. De Duitse VEZG-notering daalde deze week met 5 cent tot €1,84 per kilo. Een beweging die de grote slachterijen gewillig volgden. In Nederland namen de slachterijen die op woensdag met de prijs uitkomen het initiatief en verlaagden in een range van -5 cent tot zelfs min 9 cent. Hierop werd ook de DCA Beursprijs met terugwerkende kracht gecorrigeerd. 

Door de 'lockdowns' en logistieke beperkingen is er sprake van een verminderde afzet van varkensvlees. Vooral de luxe onderdelen schieten over. Daarbij is er een groot aanbod van hele- en halve karkassen, omdat de uitbeencapaciteit in diverse landen niet op volle toeren draait. Naast de stroeve vleesmarkt is er sprake van een aanhoudend (te) ruim varkensaanbod. Vanwege de neerwaartse prijzen hebben veel varkenshouders haast met leveren. 

Prijsvergelijking
De ISN varkensprijsvergelijking toont deze week meer prijsveranderingen dan vorige week. De Deense varkensprijs blijft gelijk op €1,99 en staat daarmee op de eerste plaats. Spanje blijft de tweede plaats behouden maar de prijs zakt daar wel met 2 cent tot €1,94. De Franse prijs heeft deze week de grootste daling ondergaan, de prijs daalde met 4 cent tot €1,71. Frankrijk blijft nog wel boven België noteren, de Belgische prijs zakte deze week  met 3 cent en kwam op €1,68.

DCA Beursprijs
Een tweede verlaging op rij voor de DCA Beursprijs 2.0 is niet af te wenden, zo blijkt uit de opgaven bij DCA Markets. De notering voor geslachte varkens daalt met 1 cent tot €1,71 per kilo. De prijs van levende varkens zakt ook met 1 cent tot €1,37 per kilo. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden