Shutterstock

Inside Varkens

Russische productie varkens(vlees) fors omhoog

14 April 2020 - Chanti Oussoren

De Russische varkenssector vertoonde volgens De Russische National Union of Swine Breeders (NSS) een aanzienlijke groei in aantallen in het eerste kwartaal van 2020. Hiermee wordt de positieve trend van 2019 voortgezet.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Russische varkensproductie en varkensvleesproductie is sinds het begin van het jaar aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van de NSS. Naar schatting is de varkensproductie met ten minste 7% is gestegen. De varkensvleesproductie steeg met meer dan 10%.

Volgens Yuri Kovalev, algemeen directeur van de Unie, is er momenteel een groot aanbod van varkensvlees op de markt wat resulteert in toenemende concurrentie. Hierdoor zijn de groothandelprijzen gedaald. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 zijn deze met 10% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dalende prijzen
Volgens het Russische Ministerie van Landbouw was de gemiddelde prijs van landbouwproducenten voor varkensvlees in slachtgewicht op 6 april 138,42 roebel per kilo, wat 4,5% lager is dan de week ervoor. De kosten van varkensvlees in levend gewicht waren 86,13 roebel per kilo, een daling van 4,3%. Er zijn momenteel geen redenen voor een verhoging van de varkensvleesprijzen en de Unie verwacht dat de prijzen verder zullen dalen.

Toenemende export
Marktpartijen vergroten het vleesaanbod voor markten in derde landen, waardoor producenten extra inkomsten kunnen genereren. Eind vorig jaar exporteerden de varkensproducenten 108 duizend ton vlees. De bedrijven in deze industrie zijn van plan het om de exporthoeveelheid verder te vergroten en daarbij ook de binnenlandse markt van kwaliteitsproducten te blijven voorzien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden