Shutterstock

Inside Varkens

Vlag op biggenmarkt hangt halfstok

27 April 2020 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Waar op K(W)oningsdag de vlag in top hangt, hangt deze op de biggenmarkt halfstok. Hoe groot is de daling van de DCA BestPigletPrice voor week 18?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorbode van de biggenprijsverwachting uit Duitsland was afgelopen vrijdag al niet positief. Toen gaf de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch e.V. (VEZG) al een prognose voor de biggenprijs af van €67, wat een verwachte mutatie inhield van min €6. De mutatie van de DCA Beursprijs 2.0 onderstreepte het negatieve sentiment. Daardoor leek de daling voor de DCA BestPigletPrice onvermijdelijk.

Druk vanuit vrije handel
Inderdaad maakte de VEZG vandaag (maandag 27 april) bekend dat de mutatie op min €6 uitkwam. Dit is tevens de trendmelding voor de Nord/West notierung voor week 18. Voor week 17 kwam de Nord/West uit op €73, wat min €3 is ten opzichte van de notering van week 16.

De DCA BestPigletPrice kwam op Koningsdag uit op €55, een mutatie van €4,50 ten opzichte van week 17. Uit gesprekken met handelaren kon worden opgetekend dat er vooral door handelaren in vrije biggen druk op de collega’s is uitgeoefend om de prijs fors te laten zakken. Uit de toelichting van DCA Markets blijkt dat de druk op de afzet van biggen weliswaar is toegenomen, maar dat van een vrije val geen sprake is.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden