Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensslachtcijfers hoger dan vorig jaar

20 Mei 2020 - Chanti Oussoren

De Duitse slachtcijfers van varkens hebben voor het eerst sinds jaren weer een toename laten zien, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van het Duitse Federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over het eerste kwartaal van 2020 werd er een lichte groei in slachtcijfers gerealiseerd in vergelijking met vorig jaar. In totaal werden er 14,01 miljoen varkens geslacht, een toename van 0,4%. De varkensvleesproductie is als gevolg van hogere slachtgewichten iets harder gestegen, namelijk met 1% tot 1,34 miljoen ton.

De toename is de eerste toename sinds jaren. Over de eerste drie maanden van 2019 werd er juist aan daling te zien in vergelijking met het voorgaande jaar. Toen werden er 1,73 miljoen minder dieren geslacht dan in 2018. In vergelijking met het 2017 waren er in 2018 ook weer 1,51 miljoen stuks minder geslacht.

Meer binnenlands vlees
Volgens de cijfers is de toename afkomstig van een groter aantal binnenlands geslachte varkens. Ten opzichte van de eerste drie maanden van 2019 is het slachtaantal in 2020 met 1,2% gestegen tot 13,14 miljoen. Het aantal buitenlands geslachte varkens is daarentegen juist behoorlijk afgenomen. Deze hoeveelheid stagneerde met 11%.

Trend zal niet doorzetten
De stijgende trend zal over het tweede kwartaal van 2020 niet doorzetten. Naar verwachting zal het slachtaantal juist fors lager liggen dan vorig jaar in verband met de coronacrisis en de gesloten slachthuizen. In Duitsland zijn er meerdere grote slachterijen die tijdelijk stilliggen in verband met coronabesmettingen onder het personeel.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden