Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs zet verrassende stap omhoog

20 Mei 2020 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs breekt met de negatieve teneur van de afgelopen weken en laat vandaag voor het eerst sinds weken weer een stijging zien. Of Nederlandse prijzen deze beweging kunnen volgen, is nog maar zeer de vraag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige week was er al sprake van een trendbreuk toen de Duitse VEZG-notering niet verder daalde, maar stabiliseerde op €1,60 per kilo. Deze week laat de de gezaghebbende notering een verrassende stijging zien van €0,06 tot €1,66 per kilo. De mutatie kan gezien worden als een correctie op een reeks verlaging in april en mei.

De vraag naar slachtrijpe varkens in Duitsland neemt naar verluidt voorzichtig weer toe, mede dankzij het feit dat Westfleisch in Coesfeld weer is begonnen is met slachten. Dit nadat de slachterij vorige week werd stilgelegd, vanwege een coronauitbraak. De sluting uit zich in het slachtcijfer van vorige week dat uitkwam op 895.583 wat relatief weinig is voor een volle slachtweek. 

Het is nog onzeker of de Nederlandse varkensprijzen kunnen aanhaken op de opleving in Duitsland, nu blijkt dat de slachtlocatie van Vion in Groenlo voorlopig dicht moet als gevolg van een coronauitbraak. De gevolgen hiervan zijn woensdagmiddag nog lastig in te schatten. 

Europese varkensprijzen overwegend stabiel
De varkensprijzen in Europa bewegen deze week overwegend stabiel, zo blijkt uit de ISN prijsvergelijking. Over het algemeen blijven de prijzen in de belangrijkste varkenslanden van Europa vrij stabiel. Enkel de prijzen in Spanje en Frankrijk zijn deze week nog met een paar cent gezakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden