Shutterstock

Inside Varkens

Goede vraag naar biggen in onzekere markt

25 Mei 2020 - Wouter Baan

Net als vleesvarkens zijn biggen weer beter gevraagd. Een positief signaal, maar ondertussen hangt de dreiging van Nederlandse slachterijen als een donkere wolk ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het contrast is groot. Aan de ene kant is er een goede vraag naar biggen en vleesvarkens. Aan de andere kant bestaat de kans dat, na de locatie van Vion in Groenlo, ook andere varkensslachters in ons land de deuren verplicht moeten sluiten, vanwege corona-uitbraken. Dat dit in de sector de nodige spanning zorgt, zal weinig mensen verbazen.

Plusje voor Duitse notering
In Duitsland kijkt de biggenprijs voorzichtig weer naar boven. De VEZG-notering stijgt met €1 tot €55 per big. De Duitse markt is een stuk vriendelijker dan de weken hiervoor en dat zorgt in ons land voor meer exportvraag.

Veel handelaren zijn van mening dat de Nederlandse biggenprijs in de afgelopen weken te ver is weggezakt. Nu de varkensprijzen aantrekken, wordt daarom geopteerd voor een (fikse) verhoging voor de DCA BestPigletPrice. Op basis van de opgaven stijgt de notering met €3 tot €43 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden