Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs vlakt af na onverwachte plus

27 Mei 2020 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs heeft de stijgende lijn, die vorige week onverwacht werd ingezet, niet kunnen voortzetten. In Nederland...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De VEZG-notering bij onze Oosterburn blijft vandaag ongewijzigd op €1,66 per kilo. Ook de grote slachterijen, als Vion Duitsland en Tönnies, houden hun roepprijzen ongemoeid. 

De Nederlandse varkensprijs heeft de prijsopleving van de toonzettende Duitse notering deze week kunnen opvolgen. Dat was nog even onzeker, vanwege de sluiting van de slachtlocatie Vion in Groenlo. Nu mogelijk ook de  slachtlocatie van Vion  in Apeldoorn dicht moet, neemt de onzekerheid rap toe. Waarschijnlijk nemen de autoriteiten later vandaag een beslissing hoe lang de slachterij in Apeldoorn dicht blijft.

Wanneer Vion Apeldoorn onverhoopt dicht moet, is dat een flinke tegenvaller. Daarbij loopt er nog een onderzoek naar corona-besmettingen onder het personeel van Van Rooi Meat in Helmond, waarvan vrijdag de resultaten door de GGD worden gepubliceerd. Het is op voorhand niet uitgesloten dat ook deze locatie door de autoriteiten wordt gesloten. 

Europese prijzen nemen toe
De varkensprijzen in de belangrijkste varkenslanden van Europa tonen deze week verschillende fluctuaties. De Deense varkensprijs is deze week de enige prijs die daalt in de Duitse ISN prijsvergelijking. De prijs daalt met 4 cent maar noteert daarmee deze week met €1,72 nog wel op koppositie.

De Franse prijs blijft deze week onveranderd op €1,55 en verder zijn er alleen prijsstijgingen waar te nemen. De Nederlandse varkensprijs stijgt met 8 cent het hardst en neemt hiermee net wat harder toe dan de Belgische prijs, welke met 7 cent plust.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden