Shutterstock

Inside Varkens

Varkensvleesvoorraad VS duikt omlaag

25 Juni 2020 - Chanti Oussoren

Het aanbod van bevroren varkensvlees in de Verenigde Staten (VS) is in mei fors gedaald. De voorraad ondergaat de hardste daling ooit en zakt met maar liefst...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op 31 mei bevatte de koelhuizen circa 467 miljoen pond (211.000 ton) varkensvlees, zo blijkt uit de cijfers van het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten (USDA). Het niveau ligt hiermee 24% lager dan in april en zelfs 26% lager dan in mei vorig jaar. Met de daling bereikt de voorraad het laagste niveau sinds augustus 2011.

De rappe daling heeft te maken met de coronabesmettingen onder personeel van slachterijen. Hierdoor moesten grote spelers als Smithfield Foods en Tyson Foods de deuren sluiten en werd er fos minder geslacht. 

Hogere vleesprijs, lage varkensprijs 
De hoge besmettingsaantallen vertraagden het productieproces en stuwden de vleesprijzen omhoog. De prijzen voor sommige onderdelen zijn in mei tot wel 40% toegenomen. De leidde niet tot hogere varkensprijzen. Eind juni bungelt de Iowa-Minnesota-notering op circa 60 dollarcent per kilo, het laagste niveau sinds 2002. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden