Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensstapel op laagste niveau in 20 jaar

30 Juni 2020 - Chanti Oussoren

De krimp in de Duitse varkensstapel heeft zich verder doorgezet, zo blijkt uit de cijfers van het Duitse Federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis). De varkensstapel bereikt zelfs het laagste niveau sinds 1998.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op 3 mei telde Duitsland 25,37 miljoen varkens, een afname van 2,6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen 5 jaar is het aantal varkens met 2,72 miljoen gedaald en is de varkensstapel in een rap tempo gezakt tot het laagste niveau sinds 1998.

Sinds mei vorig jaar heeft enkel de voorraad biggen een stijging ondergaan, het aantal steeg met 0,3% tot 7,82 miljoen stuks. Het aantal jonge varkens daalde met 5,8% tot 4,70 miljoen stuks, het aantal vleesvarkens daalde met 2,4% tot 11,07 miljoen en het aantal zeugen nam met 1,9% af tot 1,77 miljoen varkens.

De krimp van de varkensstapel heeft te maken met stoppende bedrijven. In totaal hebben ongeveer 1.200 varkenshouders hun bedrijfswerkzaamheden stopgezet, een afname van 5,7%.

Deelstaten met groei
De totale Duitse varkenssector bevindt zich in een daling, maar niet alle deelstaten hebben een daling ondergaan in de varkensstapel. Er zijn ook staten die regionaal een groei van varkensstapel hebben weten te realiseren. Zo steeg het aantal varkens in de deelstaten Saksen, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg en Saksen-Anhalt. De toenames in de deelstaten variëren tussen de 1,2% en de 4%. Het grootste aantal varkens bevindt zich in Nedersaksen met 8,03 miljoen stuks.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden