Shutterstock

Inside Varkens

Bodem voor biggenprijs, afzet blijft zware kluif

27 Juli 2020 - Wouter Baan

Hoewel er nog steeds behoorlijk veel (zware) biggenkoppels boven de markt hangen, vindt de DCA BestPigletPrice deze week...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De notering stabiliseert op €30, waarmee er een einde komt aan een prijsdaling van 4 weken. In krap een maand verloor de BPP  maar liefst €15 per big. De stabiliserende biggenprijs neemt niet weg dat het geplaatst krijgen van de biggen nog altijd een grote uitdaging is. 

Ook in Duitsland blijven de biggennoteringen (VEZG en NordWest) gelijk, op €39 per big. Nu de varkensprijs wat stabieler aanvoelt, neemt daar de vraag naar biggen langzaam weer toe. Dit zal ook de export van Nederlandse biggen waarschijnlijk ten goede komen in de komende weken. Al met al heeft de markt nog wel enkele weken nodig om te resetten van de 'corona-opstopping'.

Lichtpuntjes op vleesmarkt
Op de vleesmarkt zijn lichtpuntjes te bespeuren. Zo laten luxere karkasonderdelen (zoals de haasjes en de procureurs) prijsstijgingen zien, dankzij verbeterde marktvraag. Daarbij denkt de COV dat de Chinese vleesban binnen enkele weken verleden tijd is.

Een prijsstijging is niet aan de orde, maar de bodem onder de markt is aan het uitharden. In navolging op de stabiele DCA Beusprijs laat ook Vion de notering voor deze week gelijk op €1,47 per kilo (inclusief btw).

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden