Shutterstock

Inside Varkens

Kleine verhoging op lastige varkensmarkt

31 Juli 2020 - Wouter Baan

Het ruime varkensaanbod in Noordwest-Europa blijft de gemoederen bezig houden. Hoewel er sprake is van verbetering, blijven de varkens moeilijk te plaatsen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tönnies mag dan weer open zijn, het vleesconcern slacht in Rheda-Wiedenbrück nog niet meer dan 8.000 varkens per dag. Dit maakt dat het varkensaanbod verder oploopt, maar dat het wegwerken van de slachtachterstand ook niet echt wil vlotten. Dit heeft ook zijn weerslag op de Nederlandse markt.

Op de Europese vleesmarkt is sprake van een verbeterde afzet wat zich uit in aantrekkende onderdelenprijzen. Met dit mooie weekendweer roken de BBQ's vaker en ook is er vanuit het out-of-home segment sprake van iets meer vraag. Het is merkbaar dat meer toeristen in eigen land hun vakantie vieren.

Sterkere euro is voelbaar
Op de wereldmarkt worden Europese exporteurs wel gehinderd door de aantrekkende euro, zo geven exporteurs aan. Uitgedrukt in dollars steeg de koers afgelopen week van €1,12 naar €1,18. Ook ten opzichte van het pond en de Japanse yuan wordt de euro sterker. En daarbij speelt er ook nog het exportverbod naar China waar prijsbepalende spelers als Tönnies en Vion nog altijd mee kampen. Wel is het volgens de COV aannemelijk dat de Chinese vleesban snel van tafel gaat.

Op basis van de opgaven van handelaren is er alleen voor de geslachte varkens een verhoging gerealiseerd. De DCA Beursprijs 2.0 voor geslachte varkens stijgt met €0,01 naar €1,34 per kilo. De prijs voor levende varkens blijft gelijk op €1,05 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden