Shutterstock

Inside Varkens

Biggenhandel verbetert met slakkengang

3 Augustus 2020 - Wouter Baan

De afzet van biggen was de afgelopen weken een pittige aangelegenheid, maar ondertussen trekt de markt voorzichtig weer wat bij. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenafzet vaart wel bij de stabiele varkensprijzen. Dit maakt dat vleesvarkenshouders gemakkelijker opleggen, in die zin dat ze minder de boot afhouden. Dit geeft de markt, waar nog altijd veel zware bigkoppels op afzet wachten, iets meer lucht. In dat licht zijn de hogere temperaturen die vanaf woensdag voorspeld zijn – en daarmee de groeivertraging – niet per se negatief.

Hogere biggenprijzen zijn nu nog niet aan de orde. Daarvoor moet de slachtcapaciteit bij Tönnies in Duitsland eerst verder omhoog en dat gaat maar geleidelijk. De Duitse VEZG-biggenprijs blijft deze week staan op €39 per big. Op basis van de opgaven blijft ook de DCA BestPigletPrice gelijk op €30. Volgens handelaren is het niet onwaarschijnlijk dat de biggennoteringen later in augustus alsnog op een hogere prijs corrigeren.

Vleesprijzen blijven stijgen
Vion houdt de varkensprijs voor deze week opnieuw onveranderd, waarmee de notering uitkomt op €1,47 per kilo (inclusief btw). Vanaf de vleesmarkt komen betere signalen. Vorige week werd al duidelijk dat de vraag aantrok en die trend zet deze week door, zo blijkt uit de vleesmutaties van DCA. Met uitzondering van het spek en de lever stijgen alle onderdelen. Vooral de luxere delen, zoals de hazen en procureurs, trekken behoorlijk hard aan.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden