Shutterstock

Nieuws Varkens

USDA voorspelt toename varkensvleesproductie

10 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft haar prognose voor de wereldwijde vleesproductie bijgesteld. Het ministerie voorspelt een toename in de wereldwijde varkensvleesproductie, er wordt tevens verwacht dat China dit jaar meer vlees gaat importeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het USDA heeft haar prognose voor de wereldwijde varkensvleesproductie voor 2020 met 2% naar boven bijgesteld tot 96 miljoen ton. De toename is hoofdzakelijk afkomstig van een hogere vleesproductie in China, doordat het land aan een herstel van de varkensstapel is begonnen nadat ruimingen als gevolg van de Afrikaanse varkenspest (AVP).

De Verenigde Staten heeft niet bijgedragen aan de wereldwijde toename. De verwachte productie van varkensvlees wordt daar met 2% naar beneden bijgesteld tot 13 miljoen ton. Tevens wordt er verwacht dat de productie in Brazilië ook  2% lager uit zal komen. Deze verwachte afnames zijn gebaseerd op de uitbraak van het coronavirus en de nadelige gevolgen voor de varkenssector. 

Handel in varkensvlees
De Chinese vraag naar varkensvlees blijft hoog ondanks de handelsverstoringen door de coronacrisis. De binnenlandse varkensstapel is daar nog niet de oude en de vraag naar varkensvlees blijft hoog. De prognose van de Chinese invoer van varkensvlees wordt verhoogd naar 4,4 miljoen ton, voorheen werd er een invoer van 3,9 miljoen ton voorspeld.

Rundvleesproductie
In tegenstelling tot de productie van varkensvlees wordt er verwacht dat de productie van rundvlees en kippenvlees juist lager uit gaan komen. De verwachte rundvleesproductie wordt met 1% naar beneden bijgesteld en de productie van kippenvlees wordt minimaal naar beneden bijgesteld tot 100 miljoen ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden