Shutterstock

Inside Varkens

Corona laat Italiaanse varkensstapel groeien

10 September 2020 - Chanti Oussoren

De Italiaanse varkensstapel is gegroeid, voor het eerst sinds 3 jaar. De toename is grotendeels afkomstig van een toename in het aantal vleesvarkens.

Volgens Eurostat telde de Italiaanse varkensstapel in mei circa 8,91 miljoen stuks. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een toename van 3,1%. Het is de eerste keer sinds 3 jaar dat de varkensstapel een groei heeft weten te realiseren.

Impact coronacrisis
Dat de coronacrisis een duidelijke stempel drukt op de varkensmarkt, is inmiddels wel duidelijk. Ook de Italiaanse varkensmarkt is niet aan de nadelige gevolgen ontkomen en kampte met lagere slachtcapaciteit.

De toename in het aantal varkens is dan ook hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de lagere slachtcapaciteit. Het aantal vleesvarkens lag 3,7% hoger dan vorig jaar en telde bijna 5,3 miljoen stuks. Ook het aantal fokzeugen kwam hoger uit en nam met 2,1% toe tot 591.000 stuks. Hierin nam het aantal dragende zeugen met 2,8% toe tot 488.000 en het aantal ongedekte zeugen nam met 1,1% af tot 103.000.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden