Shutterstock

Inside Varkens

Biggenmarkt krijgt knauw door daling varkensprijs

14 September 2020 - Wouter Baan

Het vertrouwen op de biggenmarkt heeft een flinke knauw gekregen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uitbraak is ondertussen alweer een paar dagen geleden, maar de markt is nog niet tot bezinning gekomen. Komt er bijvoorbeeld een tweede verlaging van de Duitse varkensprijs, en hoe gaan Nederlandse slachterijen noteren? Wel is duidelijk geworden dat Duits varkensvlees de toegang tot de Aziatische afzetmarkt (grotendeels) is ontzegd, al lag dat in de lijn der verwachting.

Koppels afbesteld
De animo in Duitsland om biggen op te leggen, is behoorlijk teruggelopen. In deze periode van het jaar, is door oogstperikelen op de gemengde bedrijven, altijd al een zwakke periode, en daar komt nu deze onrust bovenop. Handelaren geven aan dat grote bigkoppels worden afbesteld vanuit Duitsland en andere landen. Dit beïnvloed ook de Nederlandse markt, hoewel de afzet in ons eigen land niet per se wordt geteisterd door afbestellingen. Omdat wekelijks meer dan 100.000 biggen de grens over gaan, loopt het aanbod vanzelfsprekend op. 

Over de richting van de DCA BestPigletPrice lopen de meningen sterk uiteen. Het merendeel van de handel pleit bij DCA Markets wel voor uit uitbrengen van een notering en tevens definitief, dit in tegenstelling tot de voorlopige mutatie van de DCA Beursprijs voor deze week. Op basis van de opgaven en gesprekken met de adviescommissie daalt de BPP met €4,50 tot €26 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden