Shutterstock

Inside Varkens

Geen verdere verlaging voor DCA BestPigletPrice

12 Oktober 2020 - Wouter Baan

Na 4 verlagingen op rij blijft de DCA BestPigletPrice deze week onveranderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de biggenmarkt nog altijd verre van vlot verloopt, is er enig houvast te bespeuren. In die zin dat restkoppels sinds kort niet meer verder in waarde dalen, zo geven handelaren aan. De prijzen die exportkoppels in bijvoorbeeld Spanje opleveren, liggen nog wel aanzienlijk onder de noteringen.

De export naar Spanje is een uitweg om de ingezakte afzet naar Duitsland op te vangen nu daar de vraag vanwege de uitbraak van Afrikaanse varkenspest, sterk is teruggevallen. Dit lukt ten dele. Het aanbod biggen is en blijft groot, de aflevergewichten zijn hoog en het vinden van plaatsingsruimte is soms een crime. 

Bodem brengt rust
Toch opteren handelaren binnen de adviescommissie ervoor om de DCA BestPigletPrice deze week niet verder te laten dalen. Ook daarbuiten wordt die mening vaker gedeeld. Met een prijsbodem ontstaat er mogelijk meer rust in de nerveuze markt. Ook worden (buitenlandse) afnemers daardoor niet meer geprikkeld om rustig achterover te leunen. Er wordt als argument aangedragen dat de restkoppels naar Spanje niet de gehele Nederlandse markt onderuit mogen halen, omdat dit relatief gezien maar kleine aantallen zijn.

De DCA BesPigletPrice blijft deze week zodoende gelijk op €23,50 per big. De Duitse VEZG-notering noteert onveranderd op €27. Ook op de varkensmarkt zijn stabiele noteringen zichtbaar. In navolging van de stabiele DCA Beursprijs houdt ook Vion de weekprijs deze week ongemoeid op €1,47 per big (inclusief btw).

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden