Shutterstock

Inside Varkens

Gifbeker op varkensmarkt nog niet leeg

13 November 2020 - Wouter Baan - 3 reacties

De varkensmarkt heeft de slechtste week sinds maanden achter de rug. En nog altijd is de druk op de varkensprijzen niet geweken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gifbeker moet tot de laatste druppel leeg, zo lijkt het althans. Want ook na een bloedrode week wordt gesproken over verdere verlagingen. Het tij zit tegen, ingegeven door het aanhoudende ruime aanbod in Duitsland. Tönnies geeft aan 25.000 varkens per week op te willen schalen in slachtingen, maar de Duitse politiek verleent vooralsnog geen goedkeuring voor deze goedbedoelde plannen. En dus blijven honderdduizenden varkens boven de markt hangen.

Naast het ruime aanbod loopt de vleesmarkt in Europa stroef. De Denen en de Duitsers kunnen niet (of beperkt) in China terecht en dus plempen zij de Europese markt vol met onderdelen. De hoop in de markt is gevestigd op de Kerst, al wordt er minder van verwacht dan andere jaren. De Deense slachtgigant Danish Crown geeft aan dat de vleesmarkt vaak niet verder kijkt dan 4 tot 6 weken, waarmee het mogelijke vaccin van farmaceut Pfizer nog betekenisloos is.

DCA Beursprijs 
Door de uiteenlopende manier van noteren bij Nederlandse slachterijen vallen ook volgende week nog de nodige mutaties te verwachten. Varkenshandelaren geven aan dat de druk op de varkensprijs blijft aanhouden, al spreken anderen dit tegen. De markt heeft in elk geval nog even tijd nodig om op adem te komen. De DCA Beursprijs 2.0 noteert voor volgende week voor de geslachte varkens €1,25, wat een mutatie is van min €0,02. De prijs van levende varkens komt uit op €0,95, wat een min van 3 eurocent is.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden