Shutterstock

Inside Varkens

Druk op varkensprijs zet onverminderd door

20 November 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Ondanks dat de varkensprijzen in de afgelopen weken al fors hebben ingeleverd, blijft de prijsdruk doorzetten. De varkensprijs is de dupe van de lastige spagaat waarin de markt momenteel verkeerd. Lichtpuntjes zijn er bijna niet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na verlagingen in omliggende landen werd ook de Duitse varkensprijs deze week geknipt en geschoren. De toonaangevende VEZG-notering daalde met 8 cent tot €1,19 per kilo. Hierdoor is ook de biggenprijs bij onze Oosterburen aan de kletter gegaan. De VEZG-notering voor de biggen daalt voor aankomende week met €5 tot een diepterecord van €22.

Vleesafzet erg laag
De markt wordt, zoals iedereen weet, gedomineerd door corona en Afrikaanse varkenspest. Het resulteert in een extreem ruim aanbod door slachtproblemen in Duitsland en een stroeve vleesafzet. Tönnies spreekt van een dramatische situatie. Andere jaren kwam de Kerstvraag nu om de hoek kijken, maar die heeft zich dit jaar nog niet aangediend. En in de vleessector wordt er ook niet veel van verwacht. Slachterijen geven aan dat de afzet naar China wat is gaan liggen nu de zendingen voor het Chinees nieuwe jaar, dat op 12 februari plaatsvindt, grotendeels zijn verscheept.

Schuiven met varkens
De grootste uitdaging is en blijft het geplaatst krijgen van de varkens. En hoe vervelend het ook is, de prijs staat op de tweede plek. Veel handelaren moeten van week tot week duizenden varkens doorschuiven. Iets wat vele hoofdbrekens kost, zeker met de gebroken weken rondom Kerst en nieuwjaar die reeds in aantocht zijn.

De verwachting is dat slachterijen in de komende weken opnieuw gaan verlagen. De opgaven voor de DCA Beursprijs 2.0 wijzen ook een verlaging uit. De notering voor de geslachte varkens daalt met €0,05 tot €1,20 per kilo. De prijs van geslachte varkens levert eveneens €0,05 in tot €0,90 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden