Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs zakt terug tot twee tientjes

23 November 2020 - Chanti Oussoren

De biggenprijs zit in een negatieve spiraal door de marktomstandigheden. Ook deze week moet de DCA BestPigletPrice inleveren. Wat zijn de verwachtingen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Beursprijs was afgelopen vrijdag al flink de dupe van de aanhoudend stroeve marktomstandigheden. De notering voor de geslachte varkens daalde met €0,05 tot €1,20 per kilo. De prijs van geslachte varkens leverde eveneens €0,05 in tot €0,90. Vion verlaagt voor deze week zelfs met 7 cent tot €1,32 per kilo, inclusief btw. 

Daarom kan voor de biggenprijs geen verlaging uitblijven. De DCA BestPigletPrice levert deze week €1,50 in en komt uit op €20 per big. Een diepterecord. In de afgelopen 3 weken is de notering met €3,50 gedaald. In Duitsland bleef de biggenprijs de afgelopen weken nog stabiel, maar de VEZG-notering zakt deze week met maar liefst €5 terug tot €22 per big. In Denemarken zakt de prijs eveneens terug met omgerekend €3,75 tot €26,85.

Vooruitzichten nog troebel
De Europese varkens- en biggenmarkt zijn hard onderuit gegaan de afgelopen weken en zicht op herstel is er niet. Duitsland kan nog steeds niet buiten Europa exporteren, vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP). De druk op de vleesprijzen is groot, zo blijkt uit de mutaties van DCA Markets. De hammen, middenstukken en buiken leveren daarbij behoorlijk in. Daarbij is het aanbod extreem groot. Veel handelaren kampen met overaanbod van vele koppels. Met de decembermaand voor de boeg (uitval van slachtdagen) breken er uitdagende weken aan. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden