Shutterstock

Inside Varkens

Van Rooi verrast met stabiele varkensprijs

25 November 2020 - Wouter Baan - 4 reacties

Waar de varkensprijzen in Nederland flink onder druk staan, verrast Van Rooi Meat woensdag 25 november door onveranderd te noteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eerder deze week verlaagde Vion met 7 cent en woensdag 25 november haalde Compaxo 5 cent van de publicatieprijs af. Daarnaast ging ook de DCA Beursprijs al omlaag. De verwachting was dus dat Van Rooi zou gaan verlagen, maar dat blijkt niet het geval. De notering blijft stabiel op €1,19. De reden van de afwijkende mutatie is niet bekend, al wil Van Rooi qua prijsmutatie weleens vaker verrassend uit de hoek komen. Voor de leveranciers van de slachterij een meevaller.

Duitse markt 
De Duitse VEZG-notering blijft deze week stabiel op €1,19 per kilo. Tevens verrassend, want de druk op de Duitse markt is groot. Van verlichting in de vorm van oplopende slachtcijfers is nog geen glimp te zien. Afgelopen week hingen er slechts 808.000 varkens aan de haken, het laagste aantal in weken tijd. Het overaanbod is groot en wordt door ISN geraamd op meer dan 500.000 varkens.

Tönnies heeft aangegeven de zwaarste varkens voorrang te geven aan de slachthaak om de markt iets lucht te geven. Eerder kondigde het grootste vleesconcern van Duitsland het slachttempo met 40.000 varkens te willen opvoeren. Of de druk op de markt daardoor afzwakt, moet de komende weken blijken.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden