Shutterstock

Inside Varkens

DCA Beursprijs stabiel de feestdagen door

23 December 2020 - Wouter Baan

In verband met de naderende Kerstdagen wordt de DCA Beursprijs voor de laatste week van 2020 niet traditiegetrouw op de vrijdagavond, maar vandaag (woensdag 23 december) al kenbaar gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de gebroken weken voor de nodige logistieke uitdagingen zorgen, geeft dit geen extra druk op de prijs. De Beter Leven varkens zijn goed gevraagd, het overige aanbod is veel moeilijker te plaatsen als gevolg van het aanhoudende overaanbod op de Duitse markt.

Vakantieperiode verstoort vleesmarkt
De vleesmarkt is in de ban van de uitval van verwerkingscapaciteit wat aanhoudt tot de eerste weken van het nieuwe jaar. Daarna moet blijken hoe de vlag er bijhangt. Gezien Duitse slachterijen niet naar China kunnen, is de uitgangssituatie niet goed. Mogelijk zorgt dit in de eerste weken van 2021 voor wat druk op de varkensprijzen. Er wordt links en rechts wat stemming gemaakt namelijk. 

Tegelijkertijd loopt de afzet naar China beter dan verwacht. Hoewel de exportprognoses voor 2021 minder positief zijn, zijn slachterijen en exporteurs goed te spreken over de vraag naar bijproducten, losse onderdelen en ook halve karkassen.

Beursprijs onveranderd
Naar de week van oud en nieuw toe voelt de Nederlandse varkenshandel er weinig voor om te tornen aan de DCA Beursprijs 2.0. De notering voor de geslachte varkens blijft staan op €1,20 per kilo en de prijs van levende varkens blijft staan op €0,90 per kilo. Ook de Duitse VEZG-notering bleef vandaag op zijn plek, op €1,19 per kilo. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden