Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs begint op gelijke voet aan 2021

30 December 2020 - Wouter Baan

2020 is bijna voorbij en daarmee kan de varkenssector een onrustig jaar afsluiten, waarbij corona en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland roet in het eten gooiden. Voor...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De decembermaand verliep rustig qua prijsmutaties, maar deze rust was in zekere zin wenselijk na de forse afwaarderingen in de voorbije maanden. De Duitse VEZG-notering bleef woensdag opnieuw stabiel op €1,19 per kilo. Sinds 2005 (en waarschijnlijk zelf langer geleden) stond de prijs rond de jaarwisseling niet zo laag als nu.

Naar volgende week toe blijft ook de DCA Beursprijs 2.0 staan op €1,20 per kilo geslacht gewicht. De prijs van levende varkens noteert gelijk op €0,90 per kilo. Dit zijn historisch gezien eveneens lage niveaus. 

Geduld geboden 
In de sector is er veel aan gelegen om hogere varkensprijzen te bewerkstelligen, want met deze niveaus is het lastig geld verdienen. Daarvoor is waarschijnlijk geduld geboden, in de eerste weken van het nieuwe jaar hoeft sowieso weinig vuurwerk te worden verwacht. Omdat de vleesverwerkende industrie nog moet opstarten en het varkensaanbod in Duitsland erg ruim is, staan de prijzen eerder onder druk dan dat de weg naar boven kan worden ingeslagen.

Wanneer het aanbod medio 2021 opdroogt, het coronavirus door implementaties van het vaccin meer naar de achtergrond verdwijnt en China aan de markt blijft, is 2021 bij voorbaat geen verloren jaar. Zover is het echter nog niet.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden