Shutterstock

Inside Varkens

Chinezen vragen weer om Amerikaans varkensvlees

29 Januari 2021 - Kimberly Bakker

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verwacht dat de totale vleesexport richting China in 2020 en 2021 zal toenemen. De reden? De verwachting is dat het hoogtepunt van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China gepasseerd is en de vleesconsumptie onder de Chinezen weer zal toenemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Amerikaanse statistici gaan ervan uit dat de vleesexport naar China in 2020 met 4% toeneemt, om vervolgens in 2021 met nog eens 1% te stijgen. "Ondanks het hoge handelsritme van China is de consumptie in het land gedaald tot het laagste niveau in meer dan een decennium", zo melden de statistici. Verwacht wordt dat de vleesconsumptie in het land met 2% zal stijgen.

Veestapel uitbreiden
Het Amerikaanse landbouwministerie verwacht dat de wereldwijde varkensvleesproductie in 2021 met 2% stijgt tot 103,8 miljoen ton. Dit komt voornamelijk door het herstel van de binnenlandse varkensvleesproductie in China. "De hogere prijzen blijven de producenten stimuleren om hun veestapel uit te breiden, waardoor de verwachtingen voor China met 5% zijn verhoogd." Toch komt dit nog lang niet in de buurt van de cijfers van voor de crisis rondom Afrikaanse varkenspest.

Nieuwe cijfers laten zien dat de rundvleesexport naar China nieuwe hoogten heeft bereikt, met 8.372 miljoen ton. Dat is een stijging van 700% ten opzichte van een jaar geleden. De exportwaarde is in november met 642% gestegen tot $60,1 miljoen. Ter vergelijking: de export naar China voor heel 2019 bedroeg $86,1 miljoen. Van januari tot november bedroeg de export naar China al 33.081 miljoen ton, een plus van 277%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden