Shutterstock

Nieuws Bedrijfsovername

Vleesconcern Van Loon lijft slagerij in

1 Februari 2021 - Chanti Oussoren

Vleesconcern Van Loon Group wil slagerij ProMessa in Deventer overnemen van Coop Supermarkten. ProMessa produceert voorverpakte vleesproducten voor diverse supermarktketens in Nederland en levert aan zo'n 1.500 individuele supermarkten.

Met de overname wil Van Loon de positie in de Nederlandse retailmarkt versterken, meldt het bedrijf in een verklaring. Erik van Loon, bestuursvoorzitter Van Loon Group: "Wij kunnen door de overname van dit bedrijf onze innovatieve ketenconcepten verder uitbouwen om daarmee bij te dragen aan verdere verduurzaming van de keten."

Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Voor Coop Supermarkten komt de verkoop strategisch goed uit, want het bedrijf heeft zo meer financiële ruimte voor verdere investeringen in de retailketen. Volgens de verklaring heeft ProMessa de afgelopen jaren een 'stevige groei' doorgemaakt. De slagerij krijgt onder de hoede van Van Loon de kans zich 'optimaal verder te ontwikkelen.'

Werkgelegenheid onveranderd
De voorgenomen overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en advies van de ondernemingsraden van Coop en Van Loon Group. De overname heeft geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij ProMessa.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden