Shutterstock

Inside Varkens

Rusland op weg naar meer varkens dan Duitsland

4 Februari 2021 - Chanti Oussoren

Het aantal varkens in Rusland is het afgelopen jaar flink gestegen. Begin 2021 waren daar 2,8% meer varkens dan vorig jaar. Naar verwachting gaat de Russische varkensstapel het aantal varkens in Duitsland overtreffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Russische varkenssector is het afgelopen jaar fors gegroeid. Volgens de cijfers van de National Statistics Service (ROSTAT) waren er op 1 januari 2021 circa 25,9 miljoen varkens in Rusland. Een toename van 2,8% in een jaar.

Waar de varkensstapel in Rusland is gegroeid, nam het aantal varkens in Duitsland juist af. Volgens de meest recente telling  zijn er zo'n 26 miljoen stuks. Zonder het overaanbod vleesvarkens waar het land momenteel mee kampt, zou het aantal waarschijnlijk lager zijn. Er waren voorheen fors meer varkens in Duitsland. De verwachting is dat de Russische varkensstapel dit jaar verder groeit en het aantal varkens in Duitsland overtreft.

Vleesproductie
Over heel 2020 nam ook de varkensvleesproductie toe. In totaal werd er zo'n 2,8 miljoen ton varkensvlees geproduceerd en hiermee ligt het niveau maar liefst 11,9% hoger dan in 2019. Door de groeiende binnenlandse vleesproductie is de importbehoefte gedaald. Rusland is zelfs van een belangrijke varkensvleesimporteur omgevormd tot een belangrijke exporteur. De varkensvleesexport is met bijna 80% toegenomen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden