Shutterstock

Inside Varkens

Kleine verhoging voor DCA Beursprijs 2.0

12 Februari 2021 - Chanti Oussoren

Uit de slachtcijfers blijkt dat het aantal varkensslachtingen in Nederland en Duitsland zijn opgevoerd. Ook de slachtgewichten gaan omlaag, al liggen deze nog steeds boven gemiddeld. Dit zijn voorzichtige lichtpuntjes op de markt. De DCA Beursprijs 2.0 voor geslachte varkens realiseert een klein plusje.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is een stijging te zien in het aantal varkensslachtingen. Die zijn in zowel Nederland als Duitsland toegenomen. De gemiddelde slachtgewichten zijn gedaald. In Nederland hingen vorige week iets meer dan 338.000 varkens aan de slachthaak. Het gemiddelde slachtgewicht daalde met 0,4 kilo naar 102 kilo. Hiermee blijft het gewicht nog ruim 1,5 kilo boven het niveau van vorig jaar.

In Duitsland werden vorige week ongeveer 855.500 varkens geslacht. Dit is ruim 20.000 stuks meer dan in de week daarvoor. Het aantal ligt nog altijd onder het niveau van voorgaande jaren: over de eerste 5 weken ligt het slachtaantal maar liefst 10,4% lager dan vorig jaar. Er zit wel een stijgende lijn in. Het gemiddelde slachtgewicht nam met bijna 0,5 kilo af naar 100,5 kilo. Met andere woorden: het slachtgewicht in Duitsland is dus een stuk lager dan in Nederland. 

Afbouw Schweinestau
Het is goed mogelijk dat de toename van het slachtaantal te maken heeft met de zaterdagslacht die een aantal slachterijen hebben ingelast. Ook vanuit Duitsland zijn er positieve geluiden over de afbouw van de Duitse Schweinestau. De afbouw gaat sneller dan verwacht, al is het overaanbod nog altijd erg ruim.

De DCA Beursprijs 2.0 kan deze week in de notering van geslachte varkens een klein plusje realiseren. De prijs neemt met €0,01 toe tot €1,22 per kilo. Het is de tweede keer dit jaar dat de notering een klein plusje ondergaat. De prijs van levende varkens noteert onveranderd op €0,91.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden