Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs heeft de smaak weer te pakken

15 Februari 2021 - Chanti Oussoren

De biggenmarkt wordt momenteel gekenmerkt door een goede vraag en de biggenprijs kan daardoor fors opleven. Vorige week zette de DCA BestPigletPrice al een flinke verhoging in en ook deze week heeft de notering de smaak te pakken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in biggen verloopt soepel, de vraag is goed en het aanbod niet te ruim. Niet alleen de verkoop in binnenland loopt vlot door, ook de exportvraag is niet mis. 

Veel handelaren opteren daarom deze week voor een behoorlijke verhoging. De DCA BestPigletPrice deed vorige week al een goede stap naar boven, maar deze week neemt de notering nog een grotere stap. De notering plust met €2,50 naar €34 per big. Ook elders in Europa zitten de prijzen in de lift. De Duitse VEZG-notering plust deze week met €2 naar €32,50 en in Denemarken stijgt de biggenprijs maar liefst naar omgerekend €41,70.

Hoogste prijs sinds juli
Met het huidige prijs niveau bereikt de DCA BestPigletPrice het hoogste niveau sinds juli vorig jaar. De notering blijft nog wel ver achter op het niveau van half februari in eerdere jaren. Het verschil met februari 2020 is maar liefst bijna 50%. Wel moet worden opgemerkt dat vorig jaar dan weer een uitzonderlijk goed jaar was. Wanneer we vergelijken met het niveau van 2019 ligt de huidige prijs nog 16% lager.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden