Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice trekt sprintje in oplevende markt

22 Februari 2021 - Chanti Oussoren

Van een negatieve sleur op de biggenmarkt is al een tijd geen sprake meer. De biggenprijs heeft de stijgende lijn te pakken en zet ook deze week een verhoging in. Het is zelfs de meest forse prijsstijging sinds mei vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt is zich goed aan het herstellen na een minder goed jaar. De vraag naar biggen is momenteel goed en het aanbod is niet ruim, waardoor de biggenprijs de afgelopen periode stappen omhoog zette. Ook vanuit Duitsland is er goede vraag naar biggen en niet overal kan direct in de vraag worden voorzien.

Export
Vanuit de export is de vraag naar biggen ook goed. In week 5 werden er zelfs meer biggen geëxporteerd dan in 2019 en 2020. De goede export wordt mede voortgedragen door de Spaanse vraag. In week 5 en 6 gingen er ruim 40.000 biggen richting Spanje. Dat is bijna 2 keer zo veel als vorig jaar. 

BPP neemt grote sprong
Door de goede marktomstandigheden zet de DCA BestPigletPrice de verhoging wederom voort. De notering plust deze week met €3 naar €37 per big en zet hiermee de meest forse prijsstijging in sinds dit jaar. De notering is zelfs niet meer zo fors gestegen sinds eind mei vorig jaar. De laatste keer dat de biggenprijs harder steeg, was eind 2019. De notering behaalt met de forse prijstoename weer het hoogste niveau sinds begin juli vorig jaar.

Niet alleen in Nederland blijft de prijs verder stijgen, ook in Duitsland en Denemarken ontwikkelen de prijzen zich weer positief. De prijzen weten echter niet de Nederlandse stijging te evenaren. De Duitse VEZG-notering stijgt met €2,50 naar €35 per big en in Denemarken stijgt de prijs met omgerekend €2,70 naar €44,40.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden