Erik Tanghe / Shutterstock.com

Inside Varkens

China importeert helft meer varkensvlees uit VS

2 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De Amerikaanse varkensvleesexport is vorig jaar fors gegroeid. De exportwaarde steeg eveneens en overtreft voor het eerst de inkomsten uit de internationale rundvleesexport. De Chinese importbehoefte is de drijfveer achter de groei, daar werd ruim 50% meer geïmporteerd dan in 2019.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks de coronacrisis en de tijdelijke logistieke beperkingen die dit met zich meebracht, heeft de Verenigde Staten de varkensvleesexport weten te verhogen. Eerder al werd bekend dat de Europese varkensvleesexport fors groeide. In beide gevallen is de Chinese vraag goed geweest voor de totale toename.

Volgens cijfers van het U.S. Meat Export Federation (USMEF) werd er vorig jaar 29% van de totale varkensvleesproductie geëxporteerd, wat neerkomt op circa 2,98 miljoen ton varkensvlees. Dit is ruim 11% meer dan in 2019. De exportwaarde steeg eveneens met 11% en bedroeg €6,35 miljard.

Chinese importbehoefte
De totale groei kwam vooral voort uit een grotere Chinese vraag. De export richting China steeg met maar liefst 55% naar 1,04 miljoen ton. In de exportwaarde steeg het Chinese aandeel naar €1,95 miljard, dat is bijna 60% meer dan in het voorgaande jaar.

In de prognose voor 2021 houdt het USMEF rekening met een lagere uitvoer richting China. Dit omdat het land, naar eigen zeggen, goed op weg is met het herstel van de binnenlandse varkensstapel. Desondanks zal China volgens verwachting nog veel varkensvlees importeren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden