Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs schiet rap verder de lucht in

3 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs zet deze week wederom een forse verhoging in. De notering bereikt het hoogste niveau sinds eind september vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige week was er al sprake van een trendbreuk toen de Duitse VEZG-notering een forse verhoging inzette en met maar liefst €0,09 steeg naar €1,30 per kilo. Deze week wordt de prijsstijging van vorige week zelfs  overtroffen en schiet de gezaghebbende notering met respectievelijk €0,10 de lucht in naar €1,40 per kilo.

In slechts 2 weken tijd is de Duitse varkensprijs met €0,19 gestegen en bereikt de notering het hoogste niveau sinds eind september 2020. De stijging komt voort uit een snelle afbouw van het overaanbod varkens. Het overaanbod in Duitsland is weggewerkt en het huidige aanbod is niet voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Gisteren ging ook de Internetbeurs weer van start op €1,47 en werden alle 10 van de aangeboden partijen verhandeld. Voor een bijzonder lange periode, exact een half jaar lang, is er geen beurs geweest

Denemarken blijft achter
Uit de ISN prijsvergelijker blijkt dat de varkensprijzen in de belangrijkste Europese varkenslanden de stijgende lijn volgen. Alleen de Deense varkensprijs beweegt nog stabiel en loopt hierdoor verdere achterstand op tot de Spaanse varkensprijs. Die is met een voorsprong van maar liefst €0,17 koploper.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden