Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs stijgt in sneltreinvaart

8 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De vraag naar biggen is nog steeds goed en verhoudingsgewijs is het aanbod schraal. De DCA BestPigletPrice zet deze week weer een verhoging in, het is de 14e stijging op rij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het tij is gekeerd voor de varkenssector. De marktomstandigheden zijn beter en de prijzen klimmen uit een dal. De biggenprijs zit al sinds eind vorig jaar in de lift, maar zette sinds de laatste paar weken pas echt forse verhogingen in. De varkensprijs zat daarentegen nog vastgeketend, maar ook die zet inmiddels flinke stappen. De DCA Beursprijs 2.0 steeg afgelopen vrijdag met maar liefst €0,10.

Het biggenaanbod is momenteel krap tegenover een goede vraag, wat uiteraard prijs stimulerend werkt. Ook de exportvraag is goed en vanuit Spanje worden er hoge bedragen neergelegd. In week 8 gingen er ruim 36.000 biggen richting Spanje, de uitvoer ligt meer dan 10.000 stuks boven het niveau van vorig jaar.

Prijzen in de lift
De DCA BestPigletPrice zet deze week wederom een forse verhoging in en stijgt met €4,50 naar €45,50 per big. De prijsstijging kan de toename van vorige week (€5) net niet evenaren. Het is inmiddels de 14e achtereenvolgende stijging van de notering.

De VEZG-notering evenaart de plus van vorige week wel en stijgt ook deze week met €5. De notering staat met €45 per big nog net onder de Nederlandse prijs. De Deense biggenprijs stijgt met omgerend €5,40 harder dan vorige week en noteert op €53,80.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden