Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs voor het eerst sinds april weer boven €50

15 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Het krappe aanbod van biggen stimuleert de prijsstijging op de markt. De DCA BestPigletPrice weet de stijging van vorige week te overtreffen en noteert op het hoogste niveau sinds eind april 2020.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt kan momenteel beknopt beschreven worden. Het aanbod is krap en kan niet volledig aan de vraag voldoen. De DCA BestPigletprice heeft al sinds eind vorig jaar de stijgende lijn te pakken en heeft deze wekelijks in 2021 doorgezet. Nu ook de varkensprijs explosief in de lift zit, wordt de plus voor de biggenprijs verder gestimuleerd.

De notering stijgt deze week met respectievelijk €5 naar €50,50 per big. Het prijsniveau overschrijdt hiermee weer voor het eerst sinds eind april 2020 de grens van €50. Wanneer de prijs wordt vergeleken met het niveau van dezelfde periode vorig jaar, dan noteert het bedrag nog exact €25 beneden vorig jaar. Maar de vooruitzichten zijn goed en een verder herstel wordt verwacht.

Duitsland haalt Nederland in
In Duitsland stijgt de biggenprijs deze week harder dan in Nederland en wordt een plus van €6 behaald. Hiermee staat de Duitse VEZG-notering met €0,5 hoger dan Nederland op €51 per big. De Deense notering stijgt met maar liefst omgerekend €6,70 naar €60,50.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden