Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs trapt hard op de rem

17 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De Duitse varkensprijs is de afgelopen weken fors de lucht in geschoten. Deze week trapt de notering echter op de rem en is er even rust op de plaats.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensprijs beweegt stabiel op €1,50 per kilo. Gezien de flinke sprongen die de notering heeft gemaakt is een zijwaartse beweging niet geheel onverwachts. De varkensprijs heeft nog wel een inhaalslag te maken en er wordt wel verwacht dat de prijsstijging nog doorzet. De stabiliteit van deze week wordt vooral gezien als een kleine pauze.

De DCA Beursprijs 2.0 zette afgelopen vrijdag nog een verhoging in van €0,11. Vion zag meer ruimte voor verhoging en pluste met maar liefst €0,12. Compaxo volgt het voorbeeld van Vion op en zet vandaag een gelijke verhoging in. Andere grote spelers moeten de prijzen nog bekendmaken, maar ook daarvan ligt een dusdanige verhoging wel in de lijn der verwachting.

Europese prijzen
De varkensprijzen van de grootste Europese spelers hebben de afgelopen weken ook de weg naar boven weten te vinden. De Spaanse varkensprijs steekt er in de Duitse ISN-vergelijking met kop en schouders bovenuit. De notering staat met een prijs van €1,79 maar liefst €0,19 boven de Deense prijs die in de vergelijking op de tweede plaats noteert. De prijzen van de overige landen liggen minder ver uit elkaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden