Shutterstock

Inside Varkens

DCA BestPigletPrice stijgt onverstoord verder

22 Maart 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

Nederlandse biggen zijn nog altijd gewild. De vraag is goed, maar de forse opleving vlakt wel langzaam wat af. Vooral vanuit Spanje is de vraag wat teruggezakt. Desondanks zet de DCA BestPigletPrice deze week weer een stapje omhoog. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Biggen zijn nog goed gevraagd en zijn goed te plaatsen. Wel verloopt de handel minder vlot dan in de voorgaande weken en vlakt het her en der wat af.

De export richting Spanje begint wat te haperen, wat ook naar voren komt in de exportcijfers van de RVO. In week 9 werden er 33.000 biggen richting Spanje uitgevoerd. In de voorgaande week lag het niveau nog 4.000 stuks hoger en in week 6 werden er maar liefst 10.000 stuks meer geëxporteerd. Wel ligt de Spaanse importbehoefte nog fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Stabiele varkensprijs
De varkensprijzen hebben deze week een zijwaartse beweging gemaakt en hiermee wordt de forse prijsstijging van de voorgaande weken doorbroken. Er wordt echter niet verwacht dat het een ommekeer is voor de prijsstijging. De stabiliteit wordt eerder als een kleine pauze gezien.

Biggenprijs zet 16e achtereenvolgende stijging in
In tegenstelling tot de varkensprijs zet de biggenprijs deze week wel weer een stap omhoog. De DCA BestPigletPrice noteert voor deze week op €52,50 per big en ligt hiermee €2 hoger dan vorige week. Het is tevens de 16e achtereenvolgende stijging, al vlakt de stijging wel wat af na de forse toenames in de voorgaande weken. De Duitse- en de Deense noteringen stijgen eveneens met €2 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden