Shutterstock

Inside Varkens

DCA Beursprijs verroert zich niet, aanbod nog ruim

27 Maart 2021 - Chanti Oussoren

De varkensmarkt heeft even gas teruggenomen. Het varkensaanbod in Nederland is nog ruim. De DCA Beursprijs 2.0 zet deze week geen verhoging in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Beursprijs 2.0 onderbrak vorige week de stijgende lijn. Ook deze week is er nog geen ruimte voor een verdere verhoging en beweegt de varkensprijs stabiel. Dit betekent dat de Beursprijs voor week 13 noteert op €1,54 voor geslachte varkens en €1,17 voor levende varkens. Ook in Duitsland bleef de gezaghebbende VEZG notering deze week onveranderd.

Bekijk hier de laatste notering.

Slachtingen blijven achter
In week 11 werden er in Nederland circa 330.000 varkens geslacht. Het niveau ligt ongeveer gelijk aan de slachtingen in de voorgaande weken en ligt bijna 20.000 stuks boven het niveau van vorig jaar. Hieruit blijkt wel dat het overaanbod in Nederland nog niet volledig is weggewerkt.

De slachtgewichten lagen gemiddeld op 101,9 kilo. Dat is wel 0,2 kilo minder dan in de voorgaande week, maar nog altijd bijna 2 kilo zwaarder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Export vleesvarkens
Ondanks dat er nog altijd voldoende vleesvarkens zijn, liggen de exportcijfers onder het niveau van vorig jaar. In totaal werden er in week 10 meer dan 18.500 varkens geëxporteerd. Dit is bijna 8.000 stuks minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Wanneer we specifiek inzoomen op de export naar Duitsland, dan wordt er een even groot verschil van 8.000 stuks geconstateerd. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden