Eigen foto

Inside Varkens

Biggenprijs stijgt niet ondanks krap aanbod

6 April 2021 - Chanti Oussoren

De biggenmarkt lijkt het voorlopige hoogtepunt te hebben bereikt. Het biggenaanbod is nog altijd beperkt, maar de vraag is duidelijk kleiner en de exportcijfers zijn teruggezakt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In navolging van de Beursprijs 2.0, die afgelopen vrijdag wederom stabiel bleef, heeft ook Vion de varkensprijs onveranderd gelaten op €1,67. Het paasweekend zorgde voor minder slachtdagen en er zijn daarom zoals gebruikelijk tijdelijk wat meer varkens op de markt. In Duitsland, waar er al geen sprake meer was van overaanbod, is het de verwachting dat deze varkens snel weer geplaatst kunnen worden.

In Nederland is er nog wel altijd sprake van een ruim varkensaanbod en is er niet overal ruimte om biggen te plaatsten. Ook de exportvraag doet een stap terug. Hierdoor kan de biggenprijs, ondanks dat er een beperkt biggenaanbod is, vooralsnog geen stijging inzetten. 

Stabiele prijzen
De omstandigheden zijn er momenteel niet naar om de biggenprijs verder te verhogen, zo zeggen handelaren. De DCA BestPigletPrice blijft dan ook stabiel op €52,50 per big. Ook in Duitsland kan de biggenprijs geen verhoging realiseren en blijft de prijs stabiel op €53 per big. Ook de Deense notering blijft deze week onveranderd.

De biggenprijs blijft hiermee voor de derde week op rij stabiel. Het lijkt dus even voorbij te zijn met de prijsopleving en de markt vlakt wat af. Wanneer het prijsniveau wordt vergeleken met dat van eerdere jaren, dan is er een positief verschil te zien met het jaar 2019. De biggenprijs bungelt daarentegen wel onder het niveau van 2020. Rond dezelfde periode vorig jaar begon de aftakeling van de biggenprijs.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden