Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat personeel in Duitsland

26 April 2021 - Chanti Oussoren

Deense vleesgigant Danish Crown gaat op de locatie in Mecklenburg-Vorpommern (Noord Duitsland) snijden in het personeelsbestand. Het uitvallen van bestellingen zorgt ervoor dat de productiviteit wordt teruggeschroefd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Danish Crown gaat de slachterij in Boizenburg, gelegen in Mecklenburg-Vorpommern, verkleinen en werknemers ontslaan. In totaal wordt het personeelsbestand met 2 ploegen verminderd, dit komt neer op ontslag van circa 100 medewerkers van de in totaal 360 personeelsleden.

Op de locatie in Boizenburg worden sinds 2002 varkens geslacht voor de export. Die waren oorspronkelijk bestemd voor de Russische markt, maar na 2013 werd er ook overgeschakeld naar de Aziatische markt. Sinds de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland is het verkoopkanaal geblokkeerd. De Deense varkens die op de Duitse locatie worden geslacht, worden beschouwd als Duitse varkens en het vlees kampt daardoor met dezelfde exportbeperkingen.

Gebrek aan perspectief
In de afgelopen 6 maanden heeft het vleesconcern het varkensvlees daardoor goedkoper moeten aanbieden op de Europese markt, wegens gebrek aan andere alternatieven. Het gebrek aan betere perspectieven op de korte termijn hebben tot het snijden in het personeelsbestand geleid.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden