Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs nog steeds wat onder druk

3 Mei 2021 - Chanti Oussoren

De biggenmarkt kampt momenteel nog steeds met een beperkte export vanwege een getemperde vraag. De totale Nederlandse biggenexport loopt behoorlijk achter op vorig jaar. Vooral losse koppels staan wat onder druk. Wat doet de notering deze week?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar biggen vanuit het buitenland loopt terug, vooral Spanje trekt er minder hard aan. In week 16 lag de uitvoer naar Duitsland op een verglijkbaar niveau met de voorgaande week, maar blijft nog wel altijd achter op vorig jaar.

De export richting Spanje lag in de betreffende week wel fors lager dan in week 15, maar daar blijft de uitvoer nog altijd voorlopen op het niveau van 2020. De totale Nederlandse biggenexport liep terug tot circa 113.500 stuks en kan hiermee de niveaus van voorgaande jaren niet evenaren.

Afzet in binnenland
Losgezien van de export loopt de afzet naar het binnenland niet slecht gezien de marktomstandigheden. De DCA Beursprijs 2.0 zette 2 weken terug een flinke verlaging in, maar die werd afgelopen vrijdag enigszins gecorrigeerd. Het aanbod is aan de ruime kant. Desondanks worden biggen vrijwel allemaal nog geplaatst en het betreft het vooral de losse koppels die wat onder druk staan. 

Voor de huidige week doet de DCA BestPigletPrice een klein stapje terug. De prijs daalt met €0,50 tot €48 per big. Het verschil met de Duitse notering wordt hiermee iets groter, daar blijft de prijs stabiel op €49,50 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden