Shutterstock

Inside Varkens

Sprankje positiviteit te bespeuren op markt

7 Mei 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De stemming op de varkensmarkt verbeterd gestaag. In Duitsland zijn er geen grote overhangen meer en ook op de Nederlandse markt is er sprake van wat positiviteit. Daarentegen is de vleesafzet nog altijd beperkt. Met de feestdagen om de hoek wordt daar mogelijk extra stimulans aan gegeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het sentiment op de varkensmarkt lijkt deze week iets te zijn verbeterd. In week 17 werden er in Nederland bijna 267.000 varkens geslacht. In vergelijking met de voorgaande week is dit een afname, maar het slachtcijfer ligt wel boven het niveau van voorgaande jaren. Met uitzondering van het jaar 2020; toen hingen er meer varkens aan de slachthaak, namelijk 315.000 stuks.

De slachtgewichten zijn licht gedaald. Waar het gemiddelde slachtgewicht in week 16 nog 99,6 kilo was, lag dit in week 17 met 99,4 kilo net iets lager. Ook in Duitsland is het gemiddelde slachtgewicht gedaald, met 0,4 kilo is de afname zelfs wat groter dan in Nederland.

Duitse markt
Op de Duitse internetbeurs komt ook een beter sentiment naar voren. De gemiddelde prijs steeg naar €1,51 en 5 van de 6 aangeboden partijen werden verhandeld. De Duitse VEZG-notering bleef daarentegen woensdag onveranderd op €1,42 per kilo. Het overaanbod is dan wel minder, de afzet verloopt nog stroef en het ontbreekt in binnen- en buitenland aan impulsen, zo klinkt het uit de Duitse markt. 

DCA Beursprijs 2.0
Naar volgende week toe kan ook de DCA Beursprijs 2.0 een kleine verhoging inzetten. De prijs van geslachte varkens noteert met een plus van €0,01 op €1,49 per kilo en de prijs van levende varkens voor week 19 blijft met €1,12 per kilo onveranderd.

Het aanbod is dan wel wat afgebouwd en het sentiment iets verbeterd, de situatie kan ook vlot weer omslaan met 2 gebroken slachtweken voor de boeg. Het blijft een volatiele en onvoorspelbare markt.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden