Shutterstock

Inside Varkens

Vindt biggenexport de bodem na stroeve weken?

10 Mei 2021 - Chanti Oussoren

De afgelopen weken zakte de Nederlandse biggenexport fors terug. Inmiddels trekt de vraag weer aan en loopt de export een stuk gemakkelijker. Wat betekent dit voor de BestPigletPrice van deze week?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De exportcijfers van de RVO bevestigen dat de biggenexport plots flink gas terugnam. In week 14 bereikte de totale uitvoer een dieptepunt, maar sindsdien zitten de exportcijfers weer in de lift. Wel wordt nog altijd niet de niveaus van voorgaande jaren ervaren.

Dat de exportvraag weer aantrekt, wordt ook bevestigd door handelaren uit de markt. De bodem lijkt bereikt en de markt vindt stapsgewijs weer de weg naar boven. De handel verloopt makkelijker en met name vanuit Duitsland is er weer meer vraag.

Biggenprijs
Volgens geluiden uit de markt kunnen biggen momenteel allemaal geplaatst worden, al vliegen ze ook weer niet over de toonbank. Handelaren opteren over het algemeen voor een stabiele biggenprijs. De DCA BestPigletPrice blijft deze week dan ook onveranderd op €48 per big. Ook in Duitsland blijft de VEZG-notering stabiel, dit houdt een biggenprijs van €49,50 in.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden