Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs fors hoger, optimisme regeert

19 Mei 2021 - Stef Wissink

De Duitse varkensprijzen hebben woensdagmiddag een flinke stap naar boven gezet. Nadat de prijs vorige week al met €0,04 werd verhoogd viel de stijging deze week nog groter uit. De markt voelt, ook voor de komende weken, optimistisch aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs moest in april een deel van de winst van eerder dit jaar inleveren. De laatste weken lijkt de markt zich weer positiever te ontwikkelen. Het aantal beschikbare slachtvarkens neemt wat af en uit de markt valt op te merken dat Duitse varkensslachters voorzichtig weer wat informeren naar Nederlandse dieren. Versoepelde coronamaatregelen in meerdere landen maken dat de vleeshandel ook een impuls heeft gekregen. Slachterijen hebben ook daardoor weer meer interesse om varkens te kopen.

Hoop op barbecueweer met Pinksteren
Het aanstaande lange weekend rondom Pinksteren zou, in combinatie met beter barbecueweer, de vraag naar vlees verder toe kunnen laten nemen. Na Pinksteren volgen bovendien een aantal volle slachtweken en hebben de slachthuizen meer varkens nodig om de haken gevuld te krijgen.

Alles tezamen maakt een forse stijging van de Duitse VEZG-notering mogelijk. Deze stijgt woensdag 19 mei met €0,08 naar €1,54 per kilo geslacht gewicht. Dit is de hoogste notering sinds juli 2020.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden