Shutterstock

Inside Varkens

Optimisme op Duitse varkensmarkt getemperd

26 Mei 2021 - Stef Wissink

Ondanks het positieve segment op de varkensmarkt medio vorige week - na de forse verhoging van de VEZG-notering - is de stijging van de Duitse varkensprijs tot stilstand gekomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een verhoging van €0,12 in de afgelopen 2 weken blijkt vooralsnog het maximaal haalbare: vanmiddag (26 mei) bleef de prijs stabiel op €1,54 per kilo. Een aantal factoren zorgden voor een tempering van de stemming.

In absolute aantallen is het aanbod varkens in Duitsland niet groot, zeker niet in vergelijking met afgelopen jaren. Toch zorgen de uitgevallen slachtdagen van de afgelopen periode er voor dat de slachthuizen de haken relatief gemakkelijk krijgen gevuld. Grootste spelbreker is volgens de varkensslachters echter de vleeshandel. Het aanhoudend koele en wisselvallige weer heeft er voor gezorgd dat het barbecue-seizoen niet bepaald vlot van start gaat. Bovendien valt bij sommige partijen in de markt te beluisteren, dat de export naar Azië wat onder druk staat.

Al met al laten de omstandigheden het kennelijk niet toe de varkensprijzen verder te verhogen. Toch kan een positieve prijsmutatie, met beter weer en volle slachtweken in het vooruitzicht, de komende weken alsnog mogelijk zijn.   

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden