Shutterstock

Inside Varkens

Afrikaanse varkenspest in nieuw Duits gebied

27 Mei 2021 - Stef Wissink

Het aantal gevonden zwijnen met Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland ligt over de periode van 18 tot en met 25 mei hoger dan eerder gemeld. In deze 7 dagen zijn geen 17 AVP gevallen vastgesteld, maar 28. Ook werden er besmette dieren gevonden buiten de oorspronkelijke kernzones.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI) heeft met terugwerkende kracht nieuwe besmettingen bekend gemaakt, die vorige week al werden aangetoond. Het aantal gevallen dat vorige week werd vastgesteld in Brandenburg bleef staan op 17. In totaal zijn er sinds de eerste uitbraak van AVP in Brandenburg 1.000 met AVP besmette zwijnen gevonden. In Sachsen staat de teller nu op 197. Ondanks de bijstelling naar boven toe, lijkt het aantal besmettingen op een iets lager niveau te liggen dan de afgelopen maanden.

Meer slecht nieuws: nieuw gebied besmet bij Frankfurt (Oder)
Waar jagers die betrokken zijn bij de bestrijding van AVP al bang voor waren werd deze week bewaarheid. Bij Frankfurt (Oder), een stad aan de grens met Polen, zijn besmette wilde zwijnen gevonden buiten de reeds aangelegde omheiningen. Het ging hierbij om 2 besmette zwijnen. De lokale autoriteiten hebben daarop besloten een nieuw kerngebied af te zetten met elektrisch schrikdraad. Daarnaast wordt er in deze regio nu verder gezocht naar zieke en dode zwijnen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden