Shutterstock

Inside Varkens

Straalt de zon ook op de varkensmarkt?

28 Mei 2021 - Chanti Oussoren

De vraag naar varkens is nog altijd niet denderend en door de gebroken slachtweek vanwege de feestdagen overtreft het aanbod de vraag. Bieden de weersvoorspellingen voor de komende week een beter vooruitzicht?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door het uitvallen van slachtdagen in verband met de feestdagen, is het varkensaanbod weer wat toegenomen. De afzet is door het regenachtige weer helaas ook tegengevallen. Niet alleen in het binnenland valt de afzet tegen, ook de export richting Azië laat naar verluidt een veer. De druk op de Europese markt neemt zo wat toe. In China is tevens sprake van een flinke prijsdaling als gevolg van varkens met een zwaar overgewicht.

Afgelopen woensdag bleef de Duitse VEZG notering al onveranderd op €1,54 per kilo vanwege de beperkte vleeshandel. Voor komende week blijft ook de DCA Beursprijs 2.0 stabiel. Dit houdt in een prijs van €1,59 voor geslachte varkens en €1,20 voor levende varkens.

Optimisme te bespeuren
Toch zijn de vooruitzichten niet slecht en is er op de markt wel optimisme te bespeuren. Dit heeft te maken met de zomerse temperaturen die zijn voorspeld. Komende week ziet het weer er zonnig en aangenaam aan, wat naar verwachting de vleesconsumptie stimuleert.

Hier werd door de markt al geruime tijd op gewacht. Als de barbecues worden aangestoken en mensen ook op terrassen weer een stukje varkensvlees bestellen, is het goed mogelijk dat de zon volgende week ook haar licht laat schijnen op de varkensmarkt. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden