Shutterstock

Inside Varkens

Rendement vleesvarkens herstelt sterk in mei

2 Juni 2021 - Stef Wissink

Het rendement in de Nederlandse varkenshouderij steeg in mei. Vooral de DCA Vleesvarkens Index maakten een flinke stap omhoog. Ondanks de stijgingen staan zowel de DCA Vleesvarkens Index als de DCA Biggen index nog onder de 5-jarig gemiddeldes. Beiden indexen profiteerden van gestegen varkens- en biggenprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Vleesvarkens Index steeg van een stand van 79,9 punten in week 17 tot een niveau van 112,2 punten in maart. De gemiddelde stand van de afgelopen 5 jaar in deze week was 115,5. De DCA Biggen Index maakt een kleine stap van 120,6 punten in week 17 tot 123,8 punten in week 21.

Herstel varkens- en biggenmarkt in maand mei
Nadat de varkensmarkt in april werd gekenmerkt door enkele prijscorrecties naar beneden, wisten de vleesvarkensprijzen in de loop van de maand mei te herstellen. De DCA Beursprijs 2.0 werd in week 18 en 19 telkens met 1 cent verhoogd, in week 20 en 21 wist de prijs €0.10 aan te dikken. De prijs noteert daardoor nu op €1,59, het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd. Uiteindelijk wisten ook de biggenprijzen licht te profiteren van de verbeterde stemming op de varkensmarkt en werd de DCA BestPigletPrice met €1,50 verhoogd tot een niveau van €49,50.

Voer opnieuw duurder
De DCA varkensindexen wisten dus van de prijsstijgingen voor vleesvarkens en biggen te profiteren. Door een stijgend kostenplaatje werden de stijgingen echter getemperd. Varkensvoeders voor zowel zeugen, biggen als vleesvarkens stegen opnieuw in prijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden