Shutterstock

Nieuws VARKENS

Duitse varkensprijs komt weer in beweging

2 Juni 2021 - Stef Wissink

De Duitse varkensprijs is na de stabilisatie van vorige week deze week weer van haar plaats gekomen. De VEZG-notering klimt een paar cent omhoog, al klinken vanuit de vleeshandel gemengde geluiden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nadat de Duitse varkensprijs vorige week enigszins teleurstellend op zijn plek bleef staan, werd de toonaangevende Duitse VEZG-notering vanmiddag (woensdag 2 juni) met €0,03 verhoogd. Hoewel de slachthuizen behoorlijk klagen over de moeizame vleeshandel, rechtvaardigt een krapper aanbod volgens de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch hogere inkoopprijzen. De komende periode vallen er weinig slachtdagen uit waardoor de Duitse varkensslachters meer moeite moeten doen om de capaciteit voldoende te benutten.

Vleeshandel verdeeld
Vanuit de vleeshandel klinken gemengde geluiden. Het mooie weer heeft een positieve invloed op de vleesconsumptie. In Nederland steeg de vraag naar barbecuepakketten eind vorige week als reactie op de weersverwachting. In de afzet van de vleesverkopen naar China is echter momenteel geen meerprijs te behalen. Chinese vleesinkopers spelen volgens insiders de 'terug uit'-kaart. Nieuwe afspraken kunnen alleen tegen lagere prijzen beklonken worden. Vleesverkopers richten hun pijlen weer meer op de Europese markt en daardoor voelt deze momenteel als rijkelijk bedeeld aan.

Aanhoudend mooi weer zal de markt voorlopig naar hogere prijsniveaus kunnen tillen. Dit is een seizoensmatig gegeven en in combinatie met het opheffen van de coronamaatregelen zou dit effect dit jaar wel eens versterkt op kunnen treden.

Notering dit jaar inmiddels €0,38 verhoogd
Na het diepe prijsdal dat veroorzaakt werd door de coronapandemie en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest staat de Duitse varkensnotering inmiddels weer €0,38 boven de laagste notering van €1,19. Door de €0,03 verhoging van vanmiddag komt de VEZG-notering nu uit op een niveau van €1,57 per kilo geslacht gewicht. Onder andere marktleider Tönnies en Vion weigeren hogere prijzen te betalen en noteren onveranderd op €1,54 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden