Shutterstock

Inside Varkens

Beursprijs vindt in ruimer aanbod toch weg omhoog

4 Juni 2021 - Chanti Oussoren

Het aanbod van varkensvlees op de Europese markt is ruim, desondanks weet de DCA Beursprijs 2.0 voor komende week een stapje omhoog te zetten. Het zonnige weer en de hogere temperaturen doen de stemming op de varkensmarkt goed.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de Europese varkensmarkt is een ruimer aanbod aan varkensvlees. Dit komt door een terugzakkende export naar China en een lagere bereidheid vanuit het land tot het betalen van hoge prijzen. Partijen die de afgelopen tijd grotere volumes vlees richting China exporteerden, zoals onder andere Spanje, willen het vlees nu elders kwijt. Daardoor komt veel vlees op de Europese markt terecht.

DCA Beursprijs 2.0
Ondanks het ruimere aanbod zet de DCA Beursprijs 2.0 deze week geen daling in. De zon en de hogere temperaturen geven de vleesafzet een impuls, zij het een beperkte. Door de late start van het barbecue seizoen, in combinatie met de heropening van de horeca, kan de markt veel vlees absorberen. De Duitse VEZG-notering steeg daardoor deze week al met €0,03 tot €1,57 per kilo.

De Beursprijs kan voor komende week ook een klein plusje waarmaken. De prijs voor geslachte varkens stijgt naar €1,60 per kilo en levende varkens noteren op €1,21, wat in beide gevallen een plus van €0,01 betekent. Of slachterijen dit voorbeeld komende week gaan volgen is nog maar de vraag. De afgelopen week bleven de prijzen daar stabiel.

Bekijk hier de laatste notering.

Europese varkensprijzen
Uit de Duitse ISN prijsvergelijker blijkt dat de varkensprijzen in de voornaamste Europese landen over het algemeen stabiel tot licht stijgend bewegen. De Spaanse notering steekt er met kop en schouders bovenuit met bijna €0,25 verschil met de Deense notering. De Nederlandse en de Duitse varkensprijzen noteren nog boven België, maar hebben ook wat in te halen in vergelijking met de Franse prijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden