Eigen foto

Inside Varkens

Biggenprijs houdt het niet droog door stroeve afzet

14 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De biggenmarkt kampt momenteel met een stroevere afzet omdat ook de varkensmarkt met tegenslagen kampt. De DCA BestPigletPrice zet deze week een verlaging in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu de varkensmarkt overspoeld wordt met varkensvlees, verloopt ook de biggenhandel een stuk stroever. Handelaren merken dat er wat meer druk op de markt komt. De vraag is beduidend minder nu ook de varkensmarkt wat onder druk staat.

Niet alleen in het binnenland verloopt de afzet stroever, ook de export is fors teruggezakt. De totale Nederlandse biggenexport zakte in week 22 terug naar circa 111.000 stuks. Hiermee ligt de export voor het eerst sinds week 14 weer onder het niveau van voorgaande jaren.

De dalende totale export is ook terug te zien in de exportcijfers naar Duitsland en Spanje. Beiden zijn in week 22 flink gedaald. Naar Duitsland gingen er circa 70.000 biggen, wat een afname van ruim 10.000 stuks is in vergelijking met de voorgaande week. En Spanje importeerde net iets minder dan 25.000 stuks Dat is circa 5.000 biggen minder dan in week 21 maar nog wel altijd meer dan vorig jaar.

De dalende import heeft te maken met een grotere binnenlands aanbod in Duitsland en een lagere Spaanse importbehoefte. Spanje kan beduidend minder varkensvlees naar China exporteren en heeft daarom minder nood aan biggen.

DCA BestPigletPrice
Onder de huidige omstandigheden kan de DCA BestPigletPrice niet het prijsniveau vasthouden. Voor komende week komt de notering uit op €48,50, dat is €1 minder dan vorige week. 

Ook in Denemarken daalt de biggenprijs voor het eerst sinds lange tijd. Al blijft de prijs daar wel fors hoger dan in Nederland. De notering zakt naar omgerekend €64,55. In Duitsland blijft de VEZG-notering stabiel op €53 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden