Shutterstock

Inside Varkens

Britten produceren minder varkensvlees in mei

18 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De Britten hebben in mei minder varkensvlees geproduceerd dan in de voorgaande maand. Wel ligt de productie nog fors boven het niveau van vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In mei werd er in totaal 82.800 ton varkensvlees geproduceerd, zo blijkt uit de cijfers van het Agriculture and Horticulture Development Board (ADHB). Hiermee lag de productie 5% lager dan in april. Desondanks lag de productie nog wel altijd 12.000 ton (17%) boven het niveau van vorig jaar.

De daling is afkomstig van zowel het aantal slachtingen als het gemiddelde slachtgewicht. Er werden in mei circa 40.000 stuks (4%) varkens geslacht dan in april. Wel hingen er nog ruim 118.000 stuks meer aan de slachthaak dan in mei vorig jaar. Het gemiddelde karkasgewicht daalde in mei met 0,7 kilo (1%) in vergelijking met april. Dit komt neer op een gemiddeld gewicht van 87,1 kilo. Dit is nog wel altijd 1,1 kilo boven het gemiddelde gewicht van vorig jaar.

Productie in 5 maanden
Over de eerste 5 maanden van het jaar produceerden de Britten in totaal circa 431.000 ton varkensvlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een stijging van respectievelijk 8%. Het afgelopen jaar hebben varkensbedrijven het antibioticagebruik weten te verminderen. In totaal is het gebruik met 5% geslonken en ligt het nu nog 6 milligram boven de doelstelling van 99 milligram die voor 2020 was gesteld.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden