Shutterstock

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS zet groei door

17 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De Amerikaanse varkensvleesexport is over de maand april wederom verder gegroeid. Dat blijkt uit de gegevens die het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft samengesteld met de U.S. Meat Export Federation (USMEF).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal exporteerde de Verenigde Staten in april bijna 270.000 ton varkensvlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 2%. De exportwaarde bedroeg $749,2 miljoen en lag 10% hoger dan vorig jaar. Als gevolg van de coronacrisis waren in april vorig jaar veel onderbrekingen in de afzet van vleessector, met bijvoorbeeld een dalende vraag van de foodservice.

Dus dat de export dit jaar hoger ligt, is op zich geen bijzondere ontwikkeling. "Hoewel het geen verrassing is dat de export in april 2021 veel beter presteerde, zijn we verheugd te zien dat de wereldwijde vraag bleef voortbouwen op de brede groei die in maart werd bereikt", licht USMEF President en CEO Dan Halstrom, in een verklaring toe.

Over de eerste 4 maanden van het jaar lag de varkensvleesexport op 1,05 miljoen ton en dit is een afname van 5% in vergelijking met vorig jaar. De waarde lag met $2,82 miljard zo'n 3% lager dan vorig jaar.

Coronacrisis blijft gevaarlijk
Halstrom waarschuwde echter dat de coronacrisis nog steeds een onzeker facor is op de markt en een grote zorg voor de Amerikaanse vleessector. Logistieke uitdagingen, waaronder containertekorten en aanhoudend oponthoud van schepen in veel Amerikaanse havens, vormen aanzienlijke obstakels voor de export van rood vlees.

Op veel marken, zoals ook in Europa, verbeteren de omstandigheden. Maar in Taiwan heeft coronacrisis de grootste impact tot dusver. Ook in Japan en andere Aziatische landen worden er weer meer maatregelen genomen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden